zaterdag 14 augustus 2010

De slotrit

Vandaag hebben we de slotrit gereden van Aken naar... Beringen! Die laatste 100km gingen vlotjes door een mooi heuvellandschap tussen Vaals en Maastricht in aangenaam en droog fietsweer.

De vorige dagen van Potsdam naar de voet van de Harz waren nochtans prachtig. Fietsen over de R1 in Duitsland is pure luxe. Vooral dan in landkreis Potsdam-Mittelmark ging dat over fietspaden en bewegwijzering van een kwaliteit die we nog nergens gezien hebben! Hier hadden we graag nog een tijdje over verdergefietst door de Harz. Hoe dichter we er echter bij kwamen, hoe slechter het weer werd. De laatste dag naar Quedlinburg waren 58km pure ellende in de regen. Dan zie je niet veel meer van die mooie omgeving en fiets je alleen maar om ergens droog te kunnen gaan slapen. En de weersvoorspellingen voor de volgende dagen waren niet beter en eerder nat, natter, natst.

Het besluit was dan ook snel genomen. Na twee en een halve maand is de tijd gekomen om te stoppen in schoonheid. We zijn 75 dagen op de fiets onderweg geweest door Zweden, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Duitsland en (een stukje) Nederland! De eindteller staat op exact 3800km fietsen. En daarbij hebben we waarschijnlijk veel geluk gehad: amper twee dagen in de regen gefietst en voor de rest bijna altijd schitterend zomer- of toch minstens fietsweer gehad. En daarenboven geen enkel ongeluk, fysiek letsel of technisch mankement gehad; zelfs geen platte band! We zijn helemaal verkocht aan het vakantiefietsen! Die rest van de R1 door Duitsland houden we voor later nog eens :-)

Hiermee eindigt deze blog nog niet. We hebben voor de komende dagen nog een paar toemaatjes in petto. Stay tuned!

1 opmerking: