maandag 15 november 2010

Van groen naar rood

Onze laatste dag in het groene tropische FNQ hebben we al snorkelend doorgebracht aan het 'Great Barrier Reef'. Nooit in mijn leven zoveel kleurrijke vissen gezien, en zo dichtbij. Er waren zelfs een tamelijk grote reef shark en enkele reusachtige zeeschildpadden bij. En dan natuurlijk het spectaculaire rif zelf. Jammer genoeg geen onderwaterfoto's.
En nu zitten we in Alice Springs, in 'the red center'. Het hoort hier droog te zijn, maar gisteren hebben we een storm gehad met massa's regen. Blijkbaar doet het weer hier de laatste maanden heel raar en regent het vaak. Met als gevolg dat er veel meer bugs zijn (jammer jammer) en dat de lokale hagedissen ze niet meer ingeslikt krijgen omdat ze te groot zijn (horror). En ze zien hier bepaalde dier-, plant- en insectsoorten verrijzen, die al lang als uitgestorven waren genoteerd. Het Rode Centrum ziet hier nu trouwens vrij Groen. Vreemde toestanden dus.
De komende 3 dagen gaan we met een tour naar Kings Canyon, Uluru (Ayers Rock) en Kata Tjuta. Elke dag een stevige hike, sightseeing en slapen onder de sterrenhemel. Ik weet nog niet of dit goed klinkt - vooral dat laatste dan ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten