woensdag 15 december 2010

Allemaal beestjes!

We zijn ondertussen met onze Jucy campa veilig aangekomen in de buurt van Melbourne. We zitten nu op het Mornington Peninsula en steken van hier met de ferry door naar The Great Ocean Road. Die route ten westen van Melbourne richting Adelaide staat voor de volgende dagen op het programma. Maandag moeten we de auto terug inleveren in Melbourne.

De voorbije week stond vooral in het teken van oceaan, strand, meren, ... en bijhorende spectaculaire vergezichten vanaf klippen en uitzichtspunten. Maar we hebben ook een heleboel beesten gezien! In Eden hebben we genoten van het fantastische (gruwelijke) verhaal van de killer whales (orca's) die hier jaren de mensen hebben geholpen met het vangen van walvissen. En op het Phillip Island zagen we van dichtbij koala's, pinguins, pelikanen, wallabi's en stingrays (pijlstaart roggen). En onderweg hebben we onze portie dolfijnen en kangaroo's gehad!

We hebben ook een paar minder aangename ontmoetingen gehad. Gisteren moest An gaan vluchten voor een slang, deze morgen kroop er een grote harige spin uit een ventilatierooster van de auto en bijna elke avond moeten we snel de tent in schuilen tegen de mozzies (muggen)!

Het weer blijft hier op en af gaan. De ene dag zon en snikheet, de andere grijs en nat. De plaatsen noemen dan wel San Remo en Sorrento, het weer is niet altijd zo zuiders!
Published with Blogger-droid v1.6.4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten