donderdag 9 december 2010

Don't you wish your campa was hot like me?!

Het weer heeft hier vieze kuren. Natuurlijk moeten we geen sneeuw ruimen zoals nu in België. Maar enkele jaren geleden kreunde New South Wales (NSW) nog onder een langdurige droogte. Nu spreekt men van historische hoeveelheden regen zodat 50% van NSW overstroomd zou zijn en grote delen van de oogst verzopen zijn. In de praktijk valt dat voor ons best mee op voorwaarde dat we wat geduld hebben (we hebben tijd!) en flexiebel zijn (ons programma ligt niet vast; alles is bonus!)

Concreet zijn we een beetje langer dan gepland in Sydney blijven hangen om de voorspelde regen uit te zitten. En uiteindelijk was het minder erg dan gevreesd én zijn we daardoor bij het ronddwalen door de stad op een superdeal gebotst die te mooi was om te laten liggen! Het resultaat daarvan is dat we nu een super coole campervan hebben gehuurd om 17 dagen mee rond te zwerven tussen Sydney en Melbourne (and beyond!)

Sinds zaterdag zijn we dus zuidwaarts aan het trekken met onze Jucy Choppa langs de zuidoostkust van NSW. We reden de Grand Pacific Drive, blijven verder nog zo veel mogelijk (de overwegend zonnige!) scenic coastal routes volgen (want het alternatief landinwaarts is een highway of dreigend donkere lucht), stoppen onderweg voor een piknik of een geocache op een idyllisch strand of een ferm uitzichtspunt, koken op onze vernuftige uitklapkeuken lekkere campingkost en proberen te slapen in onze penthouse onder het (soms hevige) geluid van krekels en oceaan. De ene dag worden we half depressief van de regen en de volgende dag is het weer van slip, slop & slap (de Ozzie slogan voor insmeren met zonnecrème). En we worstelen met levensvragen zoals "Doen we vandaag onze sandalen of stapschoenen aan?!" Het hoeft niet herhaald te worden dat het leven van de toerist hard kan zijn :-)

We naderen hier stilaan het hoogseizoen van de zomer/kerst vakantie... En ook hier slaat de kerstversieringsgekte onverbiddelijk toe: de kerstman met muts op een slee in een sneeuwlandschap vinden we er écht wel over bij minstens 25°C of naast een zonovergoten strand!
Published with Blogger-droid v1.6.4

1 opmerking: