maandag 27 december 2010

Should I stay or should I go?!

Er wordt hier meer uitgekeken naar Boxing Day (zoals ze hier tweede kerstdag noemen) dan naar kerstmis! Boxing Day staat hier in Melbourne voor The Ashes Test (100.000 toeschouwers voor dé cricket match van het jaar tussen Australië en England) en de start van de Sale (solden vanaf 5u 's morgens tot middernacht)! Wij hebben onze laatste dag in Oz echter doorgebracht op de St Kilda Esplanade Market en bij de baby hamerhaaien in het aquarium :-)

Na een week Melbourne en een geweldige ontvangst bij de kersverse Aussies Daniel en Karo weten we dat het hier een zeer aangename en leefbare stad is: een efficiënt tramnetwerk met een grappige hook turn regel (Right Turn from Left Only) en waar men tot in de CBD kan fietsen zodat alles dichtbij lijkt. Voeg daarbij nog een levendige eet- & drinkcultuur al fresco (terrasjes dus) in wijken met karakter en laneways vol verfrissende straatkunst en je weet waarom we hier zouden kunnen wonen en... (een beetje) werken.

Maar toch verlaten we vandaag het land van Vegemite (een walgelijke brij die ze op hun brood smeren), lemon-lime-bitter (de heerlijke nationale drank), barbies & stubbies (overal publieke BBQs en lekker bier zoals de Young & Jackson's Naked Ale en Little Creatures Pale Ale), sheilas and blokes, een land dat bij ons weinig in het nieuws komt en waar - omgekeerd - de rest van de wereld ook weinig in het nieuws komt, een land zonder staatsschuld maar een grote morele schuld aan de Aboriginals (waarmee ze duidelijk nog worstelen...) en alles awesome of wicked is!
Published with Blogger-droid v1.6.4

1 opmerking:

  1. Ohh I am so disappointed that you didn't choose the Ashes cricket match in the most prestigeous Melbourne Cricket Ground (MCG) ;)

    Wishing you a Happy 2011, and a pleasant journey in 2011....

    Vinodh, Shri, and Rhea from cooooold Leuven

    BeantwoordenVerwijderen