woensdag 16 februari 2011

Harder, Better, Faster, Stronger

Ons bezoek aan We(s)tland was kort en toepasselijk... nat. In Franz Josef hebben we meer dan een hele dag onvoorstelbare hoeveelheden regen gezien. En na die stortbui bleef de gletsjer grotendeels verborgen onder een grijze laag wolken.

Wanaka
Regen en koude zijn we al lang niet meer gewoon dus zijn we maar in één ruk verder afgezakt naar het westen van Central Otago. Daar wachtte ons zon en indrukwekkende landschappen van meren gelegen tussen hooggebergte. Wanaka was daarin voor ons het hoogtepunt met een dag mooi fietsen langs de oevers van het meer gevolgd door een dagtocht naar Roy's Peak. Het 360° zicht vanaf deze 1578m hoogte op Mount Aspiring national park & Lake Wanaka was zo verbluffend dat we er een uur voor op de top zijn gebleven. Of was het om uit te rusten van de 3 uren 1200m stijgen?!

Queenstown is minstens even mooi gelegen en het zicht op The Remarkables zeker merkwaardig maar voor ons toch wat overontwikkeld. Alles in deze adventure capital is gericht op het vergaren van adrenaline. Wij waren er vooral op zoek naar een huurwagen. Na 7 weken Nieuw-Zeeland doorkruist te hebben met de bus gaan we nu voor een week met eigen vervoer het uiterste zuiden verkennen.

Nieuwsgierige Kea
Het eerste doel daarvan was Fiordland. De cruise door Milford Sound stond al van in het begin op onze verlanglijst maar de weg er naar toe vanuit Te Anau bleek minstens even de moeite waard. De combinatie van water, besneeuwde bergtoppen en Kea's in het wild is betoverend. En eindelijk zien we hier die duizenden schapen waarvan we ons al meer dan een maand afvroegen waar ze zich verscholen!
Published with Blogger-droid v1.6.4

1 opmerking:

  1. dag mark, vandaag toevallig ontdekt dat er een (nieuw) kaartje van jullie uithing op het werk, merci! leuk dat je af en toe nog es aan je hard-zwoegende collega's denkt ;)

    BeantwoordenVerwijderen