donderdag 17 juni 2010

Helsinki

Turku en de nonnen hebben we nu een paar dagen achter ons gelaten en sindsdien hebben we geboet. 100km, 80km en nog eens 100km later staan we (na pittige heuveltjes) op een camping 20km van Helsinki (Espoo). Op dit ogenblik staat onze totaalteller op 850km fietsen.

Het weer is hier onbegrijpbaar. Als het 's morgens eruit ziet dat het gaat gieten, blijkt het heel de dag droog te blijven en als 's morgens de hemel stralend blauw is valt in de namiddag ineens een bui uit de lucht. Al bij al hebben we al drie mooie (en dus droge) fietsdagen achter de rug en vandaag een wisselvallige dag toerisme in Helsinki.

Alles is hier trouwens vlotjes tweetalig. In de hele zuidwestkust van Finland tot en met in Helsinki is alles netjes in het Fins en het Zweeds aangegeven en praat men vooral Zweeds, wat voor ons toch verstaanbaar(der) is.

De Finnen zijn onder de indruk van de ligfiets en boden ons gratis eten en drank aan (wel op voorwaarde dat ik kon aantonen dat ik met bagage en al een pittig bergje op kon zonder afstappen). We zijn dus een (actief) deel van de bezienswaardigheden!

Nu gaan we een paar dagen genieten van de designstad Helsinki en dan waarschijnlijk zondag met de ferry naar Tallinn.

1 opmerking: