donderdag 24 juni 2010

Eesti

Na onze 5e dag Estland bevalt het ons hier nog altijd zeer goed. Misschien zelfs nog beter dan in Zweden en Finland. Een heel aantal dingen zijn hier duidelijk anders en... beter. De mensen zijn losser, spontaner en gewoon heel vriendelijk. Deftig drinkbare koffie vinden is geen enkel probleem (en ook nog eens voor een normale prijs). Het eten is zeer lekker (en weeral voor een normale prijs). Tallinn is een picture perfect oude stad waar elke straat en gebouw doet stilstaan. Lahemaa nationaal park is 1 brok natuur met daarin verspreid mooi gerestaureerde kasteeldomeinen. En nu zitten we aan de Saka/Ontika cliffs op weg naar Narva.

Sommigen dingen blijven natuurlijk hetzelfde. Zo is (zeker hier aan de noordwest-kust maar ook in Tallinn) veel tweetalig: zowel het Ests als het Russisch. Het Ests is even onverstaanbaar als het Fins. Tere voor hallo klinkt niet zo vlot... Andere woorden zijn dan weer meer voor de hand liggend. Rand is strand en restoran is helemaal duidelijk! (In Finland duurde het even voor dat we door hadden dat ravintola geen naam van een restaurant was of... een gerecht :-) klinkt als... raviola). En wifi is hier nog massaler open en gratis beschikbaar: E-stland!

Het fietsen gaat hier goed: duidelijk bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes doorkruisen het hele land. En het is (vals) plat. En na 1250km nog altijd geen pech gehad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten