zaterdag 1 januari 2011

Een KIWI 2011!

Ons einddoel is bereikt: Aotearoa (zoals de Maori Nieuw-Zeeland noemen)! Na 3 nachten in Auckland zijn we richting noorden getrokken en in Whangarei afgestapt. Daar hebben we genoten van hoe ze hier nieuwjaar vieren: in de enigste (Ierse) pub die open was, onder begeleiding van een lokale band (die niet kon spelen en waarin ze vals zongen), met pints of ale, onder constant toezicht van de volledige lokale politie en zonder één spatje vuurwerk. Een ervaring op zich! Op zijn minst kunnen we zeggen dat we zo goed als de eerste ter wereld 2011 hebben gevierd (we zitten hier op GMT+13!) Als we nu nog zorgen dat we op het einde van het jaar in Hawaii zitten, duurt 2011 voor ons één dag langer :-) We hebben iets om naar uit te kijken!

NZ is alvast grappig op het eerste zicht. Zowel de immigration als de quarantine officer was oprecht verbaasd toen we hem vertelden dat we hier 2 maanden plannen rond te reizen! Op die paar dagen hebben we hier al bakken regen gehad maar ook al bakkende zon, zowel koud als warm, wind als drukkend zwoel: NZ is hét land van four seasons in one day! En alles noemt hier kiwi: de harige vrucht, de niet meer vliegende vogel en ook de inwoners van NZ zelf!

Maandag trekken we nog een beetje noordelijker tot in Kerikeri en vanaf dan is de planning voor de volgende twee maanden simpel: we trekken van N naar Z door NZ!

Choice, eh? Yeah Bro! Sweet As!
Published with Blogger-droid v1.6.4

1 opmerking:

  1. mss is er nu weer wat meer bandbreedte om bewijsmateriaal aka foto's te uploaden..? :)

    BeantwoordenVerwijderen