donderdag 27 januari 2011

Delivered by Mail

's Morgens vroeg op de Interislander van Wellington naar Picton
Wellington was een fijn stukje beschaving. Elke straat heeft wel enkele koffiebarretjes die meestal alleen maar bestaan uit een espressomachine, een toog en een paar krukken. De stad is terecht fier op haar koffiecultuur. Voeg daarbij flaneren langs de kade met trendy café's in de oude wharf sheds, een intrigerende aanwezigheid van ettelijke honderden privé cable cars als enige toegang naar een hilltop house with a view, een schitterend houten Old St Paul's kerkje, een fascinerende tentoonstelling over pounamu (aka greenstone of NZ jade) in het Te Papa museum waar we dagen zouden in kunnen blijven ronddwalen, een Happy jazz-optreden, ... en je weet dat we weer genoten hebben van deze hoofdstad op menselijke schaal.

Adam the postman heeft ons juist afgeleverd
Zaterdagochtend namen we de vroege ferry naar Picton waar we afspraak hadden met Adam, the postman. Meerijden met de postbode is - naast de watertaxi - de enige manier om in de Marlborough Sounds door te dringen zonder eigen vervoer. We hadden 3 nachten geboekt in de aangename Anakiwa Backpackers dat meer een boutique B&B is dan een hostel. We konden geen betere plaats uitgekozen hebben om... een hele zondag met bakken regen binnen te zitten en gebruik te maken van de antieke pooltafel, de uitgebreide bibliotheek en de vele games :-( Gelukkig scheen na 1 dag depressie de zon weer vollen bak en konden we zo toch nog een deel van de Queen Charlotte Trail wandelen - een gezappig tochtje van het iddylische Mistletoe Bay naar Anakiwa. Daarna zijn we weer opgepikt door Adam en hebben met hem de post bedeeld tot Havelock, the mussel capital of the world. Die mosselen (the green-lipped mussels) zien er heel speciaal uit: ze zijn extreem groot en hebben een groene schelp maar onze Zeeuwse mosselen zijn toch veel smakelijker.

Puffen in de hitte op het pad boven Anchorage Bay
De laatste dagen zaten we in Nelson om van daar uit het Abel Tasman national park te verkennen. Gisteren werden we met de watertaxi afgezet in Anchorage Bay en wandelden we een deel van de kustroute. Vandaag steken we door naar het noorden om de omgeving van de Golden Bay te ontdekken.

Published with Blogger-droid v1.6.4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten