zaterdag 17 juli 2010

Letland

Sinds het vorige bericht hebben we stevig doorgefietst om onze afspraak in Riga niet te missen. Na de Estse eilanden zijn we naar de hoofdstad van Estland tijdens de zomer gefietst: Pärnu. Om daarna langs de kust Letland binnen rijden en zo verder naar Riga. Na die tijdrit van 500km zagen we dus Margoo en Nat met plezier aankomen!

De drie dagen Riga met Margoo en Nat waren zalig. Riga is de beste stad die we tot nu toe aandeden tijdens deze reis. Een grote, wereldse en levendige stad met massa's pareltjes van Art Nouveau, vele pleintjes met terrasjes en zeer goede live muziek. En dit laatste geldt zowel voor de georganiseerde optredens als de spontane straatmuziek - Frank had dus ongelijk om niet mee te komen! En dan nog een dagje met Margoo naar de zee in Jurmala om af te sluiten... Riga krijgt terecht de titel "Parijs van het noorden".

Vrijdag hebben Margoo en Nat ons uitgewuifd en zijn we verder afgezakt naar het zuiden. Vandaag bezochten we "het Versailles van Letland": het Rundale kasteel. En morgen steken we waarschijnlijk alweer de grens over richting "de berg van kruisen" in Litouwen. Onze fietsteller staat ondertussen op ruim 2500km...

Na 7 dagen Letland vinden we dat het hier wat minder beschaafd is dan in Estland: minder campings, geen retourgeld voor PMD en veel meer onverharde wegen (vooral dan van het type zandbak met steentjes in een sinusgolf aangelegd), ...

Benieuwd wat morgen Litouwen gaat brengen... Wat we alvast weten is dat het alleen maar heter, zwoeler en laffer is geworden: comfortabel fietsen is haast onmogelijk.

1 opmerking:

  1. dag mak en am,

    het was super in riga en ik draag jullie ketting elke dag!!!!!!!!!!!!!!!!
    groetjes, margoo

    BeantwoordenVerwijderen