maandag 4 oktober 2010

Eerste halte: Tokio

Genieten van sushi en sake
Voor wie het nog niet zou beseffen: we zijn vertrokken voor onze 6 maanden rondreis. Ondanks een wilde staking, een geannuleerde eerste vlucht en een nipte aansluiting in London, zijn we - tegen eigen verwachting in - toch zoals gepland aangekomen in Japan. De eerste indrukken waren 19 graden, mistig grijs en regen... België?! Toch niet: de gekende clichés vallen onmiddellijk op. Ze leven hier met de klok (alles stipt op tijd), er zijn de mensen met maskers voor de mond tegen besmetting, de chauffeurs met witte handschoentjes, het buigend groeten, de extravagante kledij van de jeugd, hyperefficiëntie alom, propere straten, overal gratis en kraaknette publieke toiletten, de kleine gedrongen auto's, ... Dit is dus Japan of alvast Tokio.

Saadia en Bert
We zijn hier trouwens qua ontvangst met ons gat in de sushi gevallen. Bert stond ons op te wachten in de stad en heeft ons onmiddellijk mee naar zijn appartement genomen (aka Hotel Winderickx voor de vrienden). Hier mogen logeren in zijn gastenkamer, het spelen met de kleine Ilian en de inside tips van zijn vrouw Saadia geven ons het gevoel een pasha te zijn. Dit is super-deluxe en een fijne manier om te starten in een land dat anders geen evidentie zou zijn.

Een klassieke huwelijksceremonie in het Meiji Shrine
De eerste dag hebben we de jetlag proberen te verdrijven door het verkennen van Shinjuku en Shibuya. Hotel Winderickx ligt in het centrum van deze twee wijken en ze tonen blitse architectuur van wolkenkrabbers en hippe straten vol jeugd in te gekke outfits. Een noodle soepje om de smaak te verkennen en een eerste Shinto shrine in een koel vochtig bos geven de toon van wat we in de komende weken hier mogen verwachten.

Ondertussen hebben we de voorbij dagen geacclimatiseerd (het is warm en zwoel), genoten van het gezelschap en buurt voor buurt de stad verkend. Tokio is niet de stad van hoogtepunten maar eerder van het genieten van het stadsleven. De foto's van dit alles volgen in een later bericht.

Na 5 dagen Tokio duiken we morgen dan op eigen houtje verder het land in! We starten met een trip naar Kyoto.

3 opmerkingen:

 1. De foto's zijn er wel niet bij (broken flickr link- photo not available), maar het verhaal zegt toch al veel. Goed om te horen dat jullie er toch al zijn geraakt.

  Bart (uw broer)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super orderlijk en super stipt dat is geen land voor mij maar ik ben wel benieuwd naar jullie foto's misschien verander ik wel van gedacht.

  Clo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dacht ik eindelijk mn achterstand reisverhaaltjes Mark & An bijgebeend te hebben, zijn jullie alweer aan een nieuwe avontuur begonnen! :)

  laat maar komen, leest supervlot en aangenaam. Had je nog een handycam, kon je je eigen tvreisverhaalontheroadserie maken ;)

  voor de fotoliefhebbers, je kan de foto's rechtstreeks op flickr bekijken:
  http://www.flickr.com/photos/an_en_mark/sets/72157624968277931/with/5050968754/

  groetjes
  matthias

  BeantwoordenVerwijderen